Bent u op zoek naar een lekker recept om een stukje vlees zo smaakvol mogelijk naar voren te laten komen? Dan kunt u hier gerust een kijkje nemen!
Stoofpotje
Ingrediënten:
- 1 kilo stoofvlees; sukade, of riblappen
- 2 rode uitjes
- 3 teentjes knoflook
- 1 wortel
- Roomboter
- Klein blikje tomatenpuree
- 2 tripel biertjes
- 1 liter runderbouillon
- 1 el worcester saus
- 2 plakken ontbijtkoek
- 1 eetlepel mosterd
- 1 tl rozemarijn
- 1 tl tijm
- 3 blaadjes laurier
- zout en peper
- (evt.) maïzena
Bereiden:
- Begin met het snijden van het vlees in grove blokjes en kruid het vlees met zout en peper.
- Snijd dan de uitjes, wortel en knoflook
- Smelt in een grote braadpan een klontje roomboter en bak hierin het vlees bruin, haal daarna het vlees uit de pan en leg het even apart.
- Smelt weer een beetje roomboter in dezelfde pan en voeg de uitjes, wortel en knoflook toe en bak dit even in de pan.
- Voeg dan de tomatenpuree toe
- Dan mag het vlees er weer bij met het bier, de bouillon, de worcester saus en breng dit aan de kook.
- Wanneer het stoofpotje kookt besmeert u de ontbijtkoek met de mosterd en mogen ze met de mosterd kant naar beneden in de pan. Sluit de pan af met een deksel en laat 3/4 uurtjes rustig pruttelen.
- Wanneer de stoofpot nog niet de gewenste dikte heeft, kunt u een theelepeltje water samen met een beetje maïzena in een bekertje mixen tot een dik papje en dit toevoegen aan het stoofpotje. Herhaal dit tot het de gewenste dikte heeft.
Tips!
- Als u een houtkachel heeft, kan het stoofpotje hier lekker de hele dag op pruttelen!
- U kunt het rundvlees ook vervangen voor herten- of reeënvlees, dan mag u ook in plaats van runderbouillon, wildfond toevoegen.